duminică, 7 septembrie 2008

8 Septembrie - Nasterea Maicii Domnului - Sinaxar


















In această luna, în ziua a opta, pomenirea Nasterii Preasfintei Stapanei noastre Nascatoarei de Dumnezeu şi pururea Fecioarei Maria.
Tatal Sfintei Fecioare, Ioachim, se tragea din neam imparatesc. Acesta cu toate ca-si ducea la Dumnezeu darurile indoite, ca un iubitor de Dumnezeu şi bogat ce era; dar pentru nerodire era defaimat caci erau sterpi si nu aveau copii. De aceea mahnindu-se la inima, el in munte, iar femeia lui Ana in gradină, se rugau cu lacrimi lui Dumnezeu, Care ascultandu-i, le-a dat rod sfant pantecelui, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
Iar Sfanta Ana se tragea din Matan al douazeci si treilea din neamul lui David si al lui Solomon; acesta a luat pe Maria din neamul lui Iuda, si a nascut pe Iacov tatal lui Iosif teslarul, si trei fete: pe Maria, Sovi si pe Ana. Maria a nascut pe Salomi moasa; Sovi a nascut pe Elisabeta, iar Ana a nascut pe Nascatoarea de Dumnezeu.
Deci Preasfânta este nepoata a lui Matan si a Mariei femeia sa. Iar Elisabeta si Salomi erau nepoate ale Anei de surori, si verisoare cu Nascatoarea de Dumnezeu.

Naşterea Maicii Domnului, dupa Sinaxarul Parintelui Macarie de la Manastirea Simonos-Petras, Sfantul Munte Athos

Sursa:

PS:
Si pentru ca in unele parti ale Romaniei, in special in zona Moldovei, cei care poarta numele Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria isi serbeaza maine onomastica, le uram toate cele catre mantuire, iar Domnul sa ii pazeasca intru multi ani!

Parintele Constantin
===================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu