miercuri, 27 aprilie 2011

Cuvantul Saptamanii.

Hristos a Inviat!



“Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor (ecce homo) si cunoscator al suferintei, unul inaintea caruia sa-ti acoperi fata…”(Isaia 53, 3).

“Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre s-a impovarat. Si noi il socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu” (Isaia 53, 4).

“Chinuit a fost, dar S-a supus si nu Si-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere S-a adus si ca o oaie fara glas inaintea celor ce o tund, asa nu si-a deschis gura Sa” (Isaia 53, 7).

“Mi-au cantarit simbria mea: 30 de arginti.”(Zaharia 11, 12).

“Atunci a grait Domnul catre mine: ‘Arunca-i olarului pretul acela scump cu care Eu am fost pretuit de ei.” (Zaharia 11, 13).

“Mormantul Lui a fost pus langa cei fara de lege si cu cei facatori de rele, dupa moartea Lui, cu toate ca nu savarsise nici o nedreptate si nici inselaciune nu fusese in gura Lui” (Isaia 53, 9).

“Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mantuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat” (Isaia 53, 5).

“Dar iata, pe norii cerului venea Cineva ca Fiul Omului si El a inaintat pana la Cel vechi de zile, si a fost dus in fata Lui” (Daniel 7, 13).

“Si Lui I s-a dat stapanirea, slava si imparatia, si toate popoarele, neamurile si limbile ii slujeau Lui. Stapanirea Lui este vesnica, stapanire care nu va trece, iar imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata” (Daniel 7, 14).




Un comentariu:

  1. Parinte, puteti va rog confirma cele spuse in acest clip video - atat cu privire la dezbinarea intre catolici, armeni si ortodocsi, la sfantul Mormant, cat si la acest istoric trist al anului 1326?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere