duminică, 28 martie 2010

Slujbele de Pasti la Mirfield - va rugam cititi cu atentie!

Iubiti credinciosi,


Dupa cum ati aflat din mesajul Parintelui Constantin, comunitatea romaneasca „Sfantul Macarie Cel Mare” din nordul Angliei, va adreseaza invitatia de a participa, incepand de Joi 1 Aprilie, la slujbele bisericesti care vor fi oficiate in biserica de la demisol din incinta comunitatii anglicane „House of the Resurrection” din Mirfield. Programul liturgic din aceasta perioada a fost deja postat pe site-ul parohiei noastre si il puteti gasi la adresa: www.sfmacarie.org la rubrica ANUNTURI.

Postul pe care il vom duce la bun sfarsit dupa a noastra putere si cu mila Domnului Cel Rastignit si Inviat, se va incheia imediat dupa slujba Sfintei Liturghii de duminica, 4 Aprilie.

Dupa Sf. Liturghie, intre orele 12:00 si 15:00, vom organiza o agapa, prilej sa ciocnim oua rosii, sa ne bucuram de mancaruri traditionale romanesti - pasca, cozonac si tot ceea ce vom pregati fiecare dintre noi – in incercarea noastra de a ne bucura impreuna la cea mai mare sarbatoare de peste an. Ca de fiecare data, Consiliul Parohial va asigura sala in care se va desfasura agapa si bautura.

Va retinem atentia cu cateva amanunte de ordin organizatoric:

1. Vineri seara la Denia Prohodului si sambata seara, in noaptea Sfintei Invieri, vom asigura cartoane pentru lumanari, in incercarea de a impiedica scurgerea cerii de la lumanari pe covoare si parchet intr-un loc care nu ne apartine, dar pe care il inchiriem pentru slujbele de peste an. Cartoanele se vor gasi langa standul de lumanari .
Prezenta copiilor este o bucurie la asa o Sfanta si Dumnezeiasca sarbatoare ; adresam in acelasi timp o mare rugaminte parintilor sa acorde o atentie deosebita celor mici mai ales in momentele de iesire / intrare in sfanta biserica sau cand credinciosii sunt chemati sa ia lumina. Din dorinta de a evita orice accident sau incident neplacut, recomandam copiilor cu varsta pana la 8 ani sa nu aprinda sau sa foloseasca lumanari individual.

2. Cei care doresc sa contribuie cu preparate culinare la agapa de duminica, sunt bineveniti sa le aduca in sala recent inaugurata a Colegiului Invierii de la Mirfield, dupa Sf. Liturghie. Detaliile despre locatia salii vor fi comunicate la sfarsitul slujbei. Accesul in sala Colegiului nu ne va fi permis mai inainte de ora stabilita (12:00), asa ca va rugam sa aranjati preparatele direct pe platouri / farfurii, mai ales ca cel mai probabil nu vom avea access la facilitatile bucatariei Colegiului.

3. Avand in vedere faptul ca incinta, biserica si celelalte facilitati nu ne apartin, va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati mesajele plasate in diferite locatii (de exemplu afise plasate pe diferite usi la care accesul nu este permis).

4. Sala in care se va asigura agapa este inchiriata intre 12:00 si 15:00. Va rugam sa ne ajutati in efortul de a elibera sala inainte de aceasta ora, curata si aranjata asa cum am gasit-o.

Detalii legate de locatia bisericii noastre in Mirfield le gasiti la link-ul: www.sfmacarie.org, cu precizarea ca intrarea se face pe poarta de la baza dealului, (atentie la senzorii de proximitate care deschid automat poarta pentru masini). Sunt posibilitati de parcare (in interior, iar daca nu mai sunt locuri in cele 2 parcari, atunci pe strazi unde se poate parca fara probleme). Biserica se afla la demisolul bisericii mari.

Cu speranta ca ne vom ruga si bucura impreuna in ziua cea mai sfanta de peste an, va asteptam cu drag la Mirfield!


Comitetul de organizare,


Parohia “Sf Macarie cel Mare”, Mirfield

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu