joi, 9 octombrie 2008

Invitatie 26 Octombrie: Sarbatoarea Sfintilor Dimitrie la Mirfield

Dragi membrii ai grupului ortodox uk,

Duminica, 26 octombrie, Parohia Ortodoxa ‘’Sf Macarie cel Mare’’ din Mirfield va invita sa participati la sarbatoarea Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, ocrotitorul cetatii Tesalonic din Grecia.
Aceasta sarbatoare se doreste a fi o re-editare a evenimentului de anul trecut (organizat de praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi), insa de aceasta data sub obladuirea spirituala a Sfintilor Dimitrie, intrucat ziua urmatoare, luni, 27 octombrie, este inchinata tot unui Sfant Dimitrie – Cuviosul Dimitrie din Basarabi.
Se cuvine sa facem si o remarca: de cei doi Sfinti ai Bisericii Ortodoxe se leaga si numele a doua orase de acasa - Cetatea Banilor, Craiova, pusa sub ocrotirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, si Capitala tarii noastre, Bucuresti, pusa sub ocrotirea Sfantului Cuvios Dimitrie din Basarabi.
Slujba Utreniei si Sfanta Liturghie vor fi oficiate incepand cu orele 10:30 in Biserica Lower Church aflata la demisolul bisericii mari din incinta comunitatii anglicane House of the Resurrection din Mirfield.
Dupa Sfanta Liturghie, intre orele 14:00 si 15:30 va invitam sa participati la o agapa cu specific romanesc, organizata in sala Colegiului Invierii din Mirfield.
Ne amitim de evenimentul din anul trecut cand la agapa ce a urmat dupa Sfanta Liturghie, am organizat si o strangere de fonduri in vederea achizitionarii de icoane. Prin bunavointa si sprijinul celor care au dat curs invitatiei noastre, dorinta noastra de a avea icoane pictate a devenit realitate. Avem acum un iconostas mobil complet functional, iar icoanele au devenit, dincolo de rostul lor in cultul divin ortodox, un important punct de atractie pentru occidentalii care viziteaza abatia anglicana unde suntem gazduiti!
Intrucat mai sunt obiecte de mobilier bisericesc inca neachizitionate, cum ar fi tetrapoadele, analogul, sfesnicele de la icoanele imparatesti, suportul de lumanari, etc., apelam si de aceasta data la bunavointa fratiilor voastre de a ne sprijini, dupa putere, in eforturile noastre de a inzestra locul unde Domnul ne-a randuit sa ne rugam in aceasta parte de lume, cu toate podoabele care se cuvin Miresei lui Hristos, Biserica.
Pentru copii, Consiliul Parohial va organiza jocuri distractive cu premii.
Deasemenea, daca cunoasteti persoane dornice sa participe, va rugam sa le invitati.
Detalii legate de locatia bisericii noastre in Mirfield le gasiti la link-ul:
http://www.sfmacarie.org/ro.htm
cu precizarea ca intrarea se face pe poarta de la baza dealului (atentie la senzorii de proximitate care deschid automat poarta pentru masini). Sunt posibilitati de parcare (in cele doua parcari ale colegiului ~30 locuri sau pe strazile invecinate unde nu sunt restrictii).
In cazul in care doriti sa dati curs invitatiei noastre, va rugam sa confirmati la urmatoarele adrese de email:
aatudor2002@yahoo.co.uk
danacici@yahoo.com
sau la telefoanele: Anca – 07761255288, Dana - 07920845080

Cu nadejdea ca ne vom ruga si bucura impreuna in ziua celebrarii Sfantilor Dimitrie, va asteptam cu drag la Mirfield!

Doamne Ajuta!
Parintele Constantin Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu