marți, 14 octombrie 2008

Cuvantul Saptamanii


Sfantul Nicolae Velimirovici: Scrisoare unui insingurat, despre ne-pacea sufleteasca:

"...Oare nu auzi la orice slujba, neasemuita binecuvantare a lui Dumnezeu: Pace tuturor? Cine pe lumea asta, afara de Biserica, mai rosteste cuvintele acestea minunate: Pace tuturor? Si inca atat de cald, si cu un inteles atat de deplin si atotcuprinzator. Pacea politica si civila, pacea dinafara si dinauntru, pacea dintre oameni si popoare, pacea cu Dumnezeu si cu constiinta, pacea cu laudatorii si cu prigonitorii, cu viata si cu moartea, cu pamantul si cu cerurile: intr-un cuvant, pacea care covarseste toata mintea (Filip. 4.7), aceasta pace o propovaduieste Biserica tuturor fiilor omenesti in toate tarile si ostroavele pamantesti.
...Inchina-te Domnului Iisus Hristos, Domnul pacii, atinge-te de insangeratele Lui picioare, si pacea iti va fi inapoiata, fiindca El este pacea noastra. De aceea, cand Biserica spune: Pace tuturor , este ca si cum ar spune: Hristos tuturor! Hristos cu toti! Hristos in toti! Amin.
Hristos, pacea ta, sa fie cu tine si in tine!"
Sfantul Nicolae Velimirovici Raspunsuri la intrebarile lumii de azi (Scrisori misionare), volumul 2, pag.168, Editura Sofia, Bucuresti, 2003
Postat de:
Parintele Constantin
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu