joi, 11 septembrie 2014

Un an de la sfințirea bisericii noastre

Dragii mei, Doamne ajuta!

Cu îngaduința dumneavoastră, vă anunț programul slujbelor pe care le vom săvârşi duminică, 14 septembrie (Sărbătoarea Înălțarii Sfintei Cruci):
 
Duminică, 14 septembrie:
orele 9,30 - Utrenia
orele 10,45 - Sfânta şi  Dumnezeiasca Liturghie

Este îndeobşte cunoscut faptul că această sărbătoare - a Înălțării Sfintei Cruci - ocupă un loc spiritual aparte în viața parohiei noastre (al doilea hram): este ziua în care biserica a fost consacrată lui Dumnezeu de către Părintele Mitropolit Iosif, dimpreună cu ierarhii şi preoții prezenți acum un an de zile, în urma jertfelniciei exemplare şi necondiționate a familiei părintelui Constantin Popescu, a destoiniciei şi pragmatismului minunat al consilierilor, a implicării responsabile şi neobosite a membrilor Fundatiei parohiei noastre, dar şi a daniei cu toată inima şi a dragostei constante a credincioşilor noştri.

La bucuria acestui moment va fi prezent - aşa cum este şi firesc - părintele Constantin Popescu, care va săvârşi şi o slujba de Te Deum pentru toate darurile revarsate de Dumnezeu asupra parohiei noastre.

De aceea, se cuvine să aducem deplină mulțumire lui Dumnezeu, Sfântului Macarie Egipteanul, ocrotitorul nostru "istoric", dar şi doriri de sănătate şi spor în credință tuturor celor care au făcut ca un vis frumos să capete trupul realității: să avem propria noastră biserică, în care să ne trăim frumos, constant şi fără nicio oprelişte credința în Dumnezeu.

Vă aşteptăm cu mare drag, ca să fim împreună în duh de rugăciune şi de comuniune cu El şi cu semenii!

Precizare: fiind ziua Crucii (14 septembrie), trebuie să vă amintesc că este zi de post (nu se mănâncă produse lactate şi din carne), chiar dacă este în zi de duminică. Postim ca o jertfă pentru jertfa cea mare şi unică a lui Hristos de pe dealul Golgota.
 
Al dumneavoastră,

Episcopul Ignatie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu