miercuri, 28 iulie 2010

Cuvantul Saptamanii

Despre bolile trupesti si legatura lor cu pacatul

"...Sfintii Parinti spun: cu ce pacatuieste omul, de aceea si patimeste. Se stie cum  <platesc> pentru pacatele lor curvarii: boli venerice, SIDA, sterilitate, boli ginecologice, prostatita, impotenta. Observatiile arata ca la iubitorii de arginti si zavistnici se dezvolta adeseori boli neuropsihice. Patima dulcetii ne face sa suferim de colon, de dinti, de diferite alergii. La cei lacomi cu pantecele se dezvolta obezitatea, bolile de stomac si de pancreas. Acediei ii urmeaza depresia. Trufia poate deveni esenta duhovniceasca a schizofreniei. Mania grabeste aparitia bolilor sistemului cardio-vascular. Lista poate continua. Se intelege, aceste scheme trebuie luate cu prudenta si aplicate doar intr-o parte din cazuri.


Din voia Domnului, bolile pot sa ii fie trimise omului spre punerea la incercare a credintei si chiar spre rasplatirea celor care se bucura de greutatile bolii, indurandu-le pentru Dumnezeu si viata vesnica".

Sursa:
Dr. Dmitri Avdeev, Nervozitatea la copii si adolescenti, Ed. Sophia, Bucuresti, Colectia Psihoterapia Ortodoxa, pp. 93-94

Postat de:
Parintele Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu