sâmbătă, 30 mai 2009

Hristos S-a Inaltat!








"...Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis..." (Ioan 17,1-13 )






Suntem noi oare, una? Cei ce suntem creştini, botezaţi cu botezul lui Iisus Hristos în numele Sf. Treimi, prin urmare avem aceeaşi credinţă, ba mai mult, ne împărtăşim din acelaşi potir cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, voim, simţim şi cugetăm la fel? Voim după voia Domnului sau un alt duh ne mână?...



Dacă e unire în casă, în suflet, în sat, oraş, ţară şi Biserică, atunci nici o putere nu poate zdruncina nici sufletul, nici casa, nici ţara şi, cu atât mai puţin, Biserica. Pentru că acolo unde este unire, este Hristos, şi unde este Hristos, este puterea. (pr. I.Cârciuleanu)
Duminica, 31 mai Sfanta Liturghie incepe la ora 11:30.

joi, 28 mai 2009

Reminder: 31 Mai 2009 - Invitatie la Mirfield

Dragi membrii ai grupului ortodoxuk,

Hristos S-a Inaltat!

Duminica, 31 mai 2009, dupa Sf. Liturghie, va invitam sa participati la o serie de prelegeri cu tematica religioasa, avand ca subiect principal teologia icoanei. Prelegerile vor fi tinute de Dr. Andreas Andreopoulos, profesor in cadrul Departamentul de Teologie si Studii Religioase al Univeristatii Tarii Galilor din Lampeter.
Nepot al unui preot grec al carui nume il si poarta, Andreas Andreopoulos a studiat la Patras, Grecia (BEd) si Toronto (BA, MEd). Studiile si le-a finalizat cu o teza de doctorat in Anglia, la Universitatea din Durham, sub indrumarea Pr. Prof. Dr. Andrew Louth. Este unul dintre cei mai prestigiosi teologi ortodocsi ai timpului, cele trei carti publicate deja definindu-i profilul: Semnul Crucii: Gestul, Misterul, Istoria lui - The Sign of the Cross: the Gesture, the Mystery, the History (Orleans, MA: Paraclete Press, 2006).
Arta ca Teologie: De la Postmodernism la Evul Mediu - Art as Theology: from the Postmodern to the Medieval (London: Equinox Publishing, 2007).
Metamorphosis: Transfigurarea in Teologia si Iconografia Bizantina - Metamorphosis: The Transfiguration in Byzantine Theology and Iconography (Crestwood, NY: SVS Press, 2005). Prelegerile vor fi insotite acolo unde va fi nevoie si de proiectii de icoane bizantine celebre, originare din spatiile rasaritene ale Europei, acolo unde icoana s-a nascut si dezvoltat de-a lungul timpului.
Va asteptam cu drag.

Doamne ajuta!

Constantin Popescu
Preot Paroh

miercuri, 27 mai 2009

Cuvantul Saptamanii

Importanţa şi actualitatea vieţii sfîntului în zilele noastre: Sfîntul Ioan Rusul (1690 - 1730) - sfîntul umilinţei

Sfîntul Ioan Rusul, sarbatorit azi, 27 mai, ilustrează un episod din confruntarea dintre lumea creştină şi islam. Chiar dacă a devenit prizonier şi rob al unui agă turc, sfîntul împlineşte pilduitor porunca de a-şi păstra credinţa şi legea ortodoxă, fără să apostazieze în faţa terorii şi prigoanei islamiste. Pe de altă parte, împlineşte legea iubirii creştine prin slujirea cu dragoste şi cu devotament faţă de stăpînul lui, dar şi prin răbdarea suferinţei şi a chinurilor pentru Hristos. Mucenicia lui l-a făcut vrednic de mari daruri tămăduitoare pentru cei care cred cu toată inima în harismele lui taumaturgice: el are darul vindecării bolilor de piele, de sînge şi de oase; darul vindecării bolilor şi tumorilor legate de cap; darul de a-i păzi pe călători - mulţi marinari greci îl au ca ocrotitor şi i-au închinat şi construit paraclise; darul mijlocirii între părinţii şi copii sau tinerii care se află în neînţelegeri şi certuri.

Sursa:
articol semnat de Eufimia Toma, pelerina la moastele Sfantului.

Viata si minunile Sfantului Ioan Rusul le puteti gasi la link-ul:

Pentru rugăciunile sfîntului Ioan Rusul din Evvia, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne şi ne mîntuieşte pe noi!

Postat de:
Parintele Constantin

sâmbătă, 23 mai 2009

Duminica, 24 May nu este Sfanta Liturghie




Hristos a Inviat!



"...Deci s-a dus si s-a spălat si a venit văzând. Iar vecinii si cei ce-l văzuseră mai înainte că era orb ziceau: Nu este acesta cel ce sedea si cersea? Unii ziceau: El este. Altii ziceau: Nu este el, ci seamănă cu el. Dar acela zicea: Eu sunt. Deci îi ziceau: Cum ti s-au deschis ochii? Acela a răspuns: Omul care se numeste Iisus a făcut tină si a uns ochii mei; si mi-a zis: Mergi la scăldătoarea Siloamului si te spală. Deci, ducându-mă si spălându-mă, am văzut. " Ioan 9,1-38




Dintre toate facultătile noastre fizice, cel mai mult pretuim capacitatea de a vedea. Mai degrabă ne-am pierde auzul, sau capacitatea de a vorbi, sau chiar bratele sau picioarele decât să ne pierdem vederea. Astăzi există multi oameni care văd cu ochii lor, dar inimile lor sunt oarbe. Asa cum a spus Domnul: "Ochi aveti si nu vedeti” (Marcu 8,18).

Un turist a aruncat o privire spre Marele Canion si apoi a întrebat: “Unde este terenul de golf?” Când i s-a spus că nu există nici un teren de golf, a întrebat: “Dar ce faceti voi pe aici?” În prezenţa unuia dintre cele mai sublime si mai impunătoare spectacole ale lumii, acest om nu a văzut nimic. Avea ochi, dar capacitatea lui de a vedea frumusetea si măretia nu se dezvoltase. Avea ochi, dar nu a văzut.

Dacă vedem, dacă vedem cu adevărat, fiecare zi devine o nouă revelatie a lui Dumnezeu. Emerson spunea odată: “Dacă stelele ar apărea într-o singură noapte la o mie de ani, cât de multi oameni ar crede si ar adora si ar păstra pentru multe generatii amintirea acelei nopti unice de mister magic.” Noi ne-am obisnuit însă cu ele, nu vedem niciodată stelele, sau dacă ne uităm la ele ni se par ca un poster afisat într-o sală de asteptare. Avem ochi si nu vedem. Asemenea orbului din Evanghelia de astăzi, si noi avem nevoie să fim vindecati de Iisus. Pentru că suntem orbi în atât de multe feluri. (Pr.A.Coniaris)

Duminica, 24 May nu este Sfanta Liturghie la Mirfield.

joi, 21 mai 2009

21 Mai 2009 - Sfintii Imparati Constantin si Elena

Astăzi Biserica Ortodoxa prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, maica sa, pe care îi numeşte „asemeni cu apostolii”.
Pentru Biserică, Împăratul Constantin înseamnă primul conducător care nu numai că încetează prigonirile împotriva creştinilor (care erau duse cu paroxism nu mulţi ani înainte de domnia lui) dar şi încurajează practic creşterea Bisericii, dând acesteia înapoi toate proprietăţile luate de prigonitori, construind multe biserici, acordând regimuri fiscale îngăduitoare şi multe fonduri. Pe scurt, s-ar putea spune că este o etapă istorică de mare impunere a Bisericii.
Cinstirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este datorată deschiderii sincere a împăratului faţă de semnul Crucii, arătat lui înaintea unei mari şi cruciale bătălii: Εν Τουτω Νικα ( „Întru acest semn vei birui”). Împăratul nu a ezitat să îşi însemne oştile sale cu semnul crucii, deşi pentru majoritatea soldaţilor acesta era un semn de „piază rea”, pentru ca semnifica crucea, instrument de osândă încă folosit.
Dragostea împăratului pentru Crucea lui Hristos l-a făcut să încurajeze şi să urmrărească îndeaproape înflorirea Bisericii. Asemeni, evlavioasa sa maică, Sf. Elena, a mers la Ierusalim, unde a găsit cu adevărat Sfânta Cruce a lui Hristos, pe care Acesta a fost Răstignit.
Cu toate acestea, deşi la o privire superficială ne putem încânta de victoria istorică a Bisericii, lucrurile nu au stat întocmai aşa. Aşa-zisa victorie a Bisericii pe plan istoric, adică recunoaşterea oficială a cultului, încurajarea înfloririi, favorizarea creştinilor, a fost însoţită de cea mai otrăvitoare muşcătură a Vrajmaşului din Trupul Bisericii – răspândirea ca un cancer a arianismului.
Marile tulburări iscate de Arie, care contesta dumnezeirea lui Hristos, l-au făcut pe Împăratul Constantin să convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea. Împăratul a avut înţelepciunea necesară să nu se amestece în disputele teologice, deşi era interesat de existenţa unei drepte slăviri a lui Hristos în Biserică. Sf. Constantin a convocat Sinodul, lăsând sarcina lămuriri dogmatice pe seama celor cu adevărat „vizaţi” – Sfinţii Părinţi. Aceasta acţiune a Sf. Contantin este echivalentul pe plan duhovnicesc a izbânzii bătăliilor sale purtate cu semnul Crucii – căci prin Sinodul de la Niceea a fost respins arianismul.
Însă nici această izbândă nu a fost suficientă. Răul, văzând că este respins în hidoşenia sa, s-a mascat în bine. Acest lucru s-a realizat prin faptul că Sf. Constantin a încălzit la sân, din neştiinţă, după cum depun mărturie proloagele şi vieţile Sfinţilor, pe episcopul Eusebiu de Nicomidia, un arian înrăit, înrudit oarecum cu familia regală, şi, conform unor descrieri istorice, „mare politician” şi intrigant. Intrigile furibunde, violente, duse de Eusebiu, precum şi ascunderea, în faţa Împăratului, a adevăratelor sale scopuri, precum şi ale lui Arie, au făcut ca în scurt timp arianismul să fie majoritar între elitele imperiului şi ale Bisericii din răsărit. Prezentând în faţa împăratului învăţătura lui Arie ca şi cum ar fi conformă Sinodului Niceean, şi acuzând aşa-zisele „prigoniri” pe care le „suferea” Arie ca rezultate ale „dihoniei” episcopilor, Eusebiu a reuşit ceea ce nu a reuşit nici Maxenţiu, nici Arie însuşi – să deschidă locaş satanei în familia imperială şi în Biserică.
Ani grei au urmat pentru Biserică. După moartea Împăratului Constantin, arienii au profitat de avantajul lor şi atunci şi-au dat pe faţă erezia şi dorinţa lor de a ucide pe cei drept-credincioşi. A urmat domnia lui Constantiu, fiu al împăratului Constantin, arian în toată regula, precum şi prigonitor al creştinilor autentici.
Să luăm aminte la înverşunarea cu care Vrăjmaşul vrea să piardă pe cei aleşi ai lui Hristos până la ultima clipă. Să luăm aminte la aparentele victorii ale Bisericii, ca nu cumva ele să se transforme în amare şi otrăvitoare înfrângeri. Să nu ne încântăm de avantajele istorice, căci lecţia pe care ne-o dă Sfântul Împărat Constantin şi maica sa Elena este aceasta: (numai!) întru acest semn, Sfânta Cruce, vom izbândi! Nu bogăţia Bisericii, nici lipsa prigoanelor, nici răspândirea creştinismului până la stadiul de religie majoritară, nici măcar prezenţa unui împărat creştin nu constituie biruinţa Bisericii. Biruinţa Bisericii este închinarea la Adevăratul Dumnezeu prin Cruce.
La începutul textului am citat formula cu care sunt cinstiţi în Biserică Sfinţii Împăraţi - asemeni cu apostolii. De ce “asemeni cu apostolii”? Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt asemeni cu apostolii pentru că au dat mărturia Crucii, ca şi aceştia. Pentru că au arătat puterea lui Dumnezeu, lucrătoare pentru cei care nu se bizuie pe armatele lor, pe carele lor sau pe înţelepciunea lor. Semnul biruinţei, semnul patimilor mântuitoare, arătat pe cer Împăratului şi descoperit din pământ maicii sale. Această mărturie a Crucii sfinţeşte, pentru că Dumnezeu lucrează. Nu eroismul de manual de istorie, nici ridicarea zidurilor, nici aparenta dominaţie a creştinismului în Imperiu sunt cele care contează pentru noi. Ci această mărturie adevărată a Sfintei Cruci, de viaţă făcătoare.
Sursa:
Tuturor celor care purtam numele maritilor imparati Constantin si Elena, Domnul sa ne mantuiasca, pentru rugaciunile lor!
La multi ani!
Hristos a Inviat!
Postat de:
Parintele Constantin

miercuri, 20 mai 2009

Cuvantul Saptamanii

Parintele Iustin Petre, staretul Manastirii Sf Ioan Casian din Dobrogea:
Despre locul educatiei religioase si pericolul marginalizarii sau ignorarii ei

In Romania postdecembrista se vorbeste de tot felul de reforme, care mai de care, dar nimeni nu vorbeste de reforma morala. Asta este convingerea mea intima: ca fara o reforma morala autentica nu va fi posibila insanatosirea reala a societatii. Restul este un fel de-a ne afla in treaba. Ne jucam, de fapt, de-a educatia, facand gimnastica democratica. Sistemul educational actual este bazat mai mult pe informare si aproape deloc pe formare. Uitam prea usor ca o societate sanatoasa se zideste cu caractere si nu cu specialisti. Ar trebui sa redescoperim cat de importante sunt pentru educatie valorile fundamentale ale umanitatii: respectul, buna-cuviinta, politetea, iubirea aproapelui, altruismul, generozitatea, devotamentul, omenia etc. Sa invatam mai intai cum sa fim oameni si apoi cum sa ne descurcam in viata. Iar daca Dumnezeu lipseste din toata povestea asta, totul este posibil, pentru ca totul este permis. Daca Dumnezeu nu exista, cel puternic il inghite pe cel slab. Supravietuieste cine poate in aceasta lege a faradelegii. "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti", spus de Mantuitorul Hristos, este cel mai superb principiu democratic enuntat vreodata, care, din pacate, nu este cuprins in nici una dintre constitutiile statelor Uniunii Europene. Ce inseamna educatia religioasa pentru noile generatii? In mitologia greaca, Ulise, cand a plecat sa caute lana de aur, urma sa treaca prin marea sirenelor. Acestea cantau atat de frumos, atat de irezistibil, incat toti marinarii care treceau pe acolo se aruncau in mare si mureau inecati. Ulise, stiind ca nu va rezista nici el, s-a legat de catarg si numai asa a putut scapa cu viata. Educatia religioasa o vad ca pe un catarg. Hristos a fost cel mai stralucit orator pe care l-a avut vreodata omenirea. Vorbea simplu, pe intelesul tuturor, dar cu o adancime inepuizabila. Nimeni, nici cei care Il apreciau, nici cei care Ii stateau impotriva, nici macar copiii, nu puteau ramane indiferenti cand Il auzeau vorbind.




Postatde:

Parintele Constantin

miercuri, 13 mai 2009

17 Mai 2009: Invitatie la Nottingham

Dragi membrii ai grupului ortodoxuk,

Hristos a inviat!

Duminica, 17 mai 2009, parohia ortodoxa romana ”Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Nottingham, infiintata in urma cu un an si pastorita de parintele Dan Ghindea, va invita sa participati la Sfanta Liturghie arhiereasca, savarsita de IPS Parinte Mitropolit Iosif, chiriarhul nostru, impreuna cu un sobor de preoti de la celelalte parohii romanesti din Anglia. Cu acest prilej, va adresez tuturor invitatia de a ne alatura romanilor din zona Nottingham la bucuria acestui eveniment din viata parohiei lor.
Adresa bisericii romanesti din Nottingham:
Memorial Hall, Bramcote, Church Street, NG9 3HD, Nottingham
Slujba de dimineata (Utrenia) va incepe la orele 10:00, iar Sfanta Liturghie la orele 11:00.
Domnul sa ne ajute!
Parintele Constantin Popescu
PS. In ziua de 17 mai nu va fi slujba la biserica noastra din Mirfield.

Cuvantul Saptamanii

Parintele Serafim Rose, din jurnalul sau despre ce inseamna a fi crestin:
Noi, cei ce ne zicem crestini, nu trebuie sa asteptam nimic altceva decat sa fim rastigniti. Caci a fi crestin inseamna a te rastigni, in aceste vremuri si in oricare alte vremuri, de cand Hristos a venit intaia data. Viata Sa este model - si avertisment - pentru noi toti.
Trebuie sa fim rastigniti individual, mistic, caci rastignirea deplina este singura cale catre inviere. Daca vom invia cu Hristos, trebuie mai intai sa ne smerim impreuna cu El - chiar pana la umilinta cea din urma, cea de a fi inghititi si scuipati afara de lumea cea neintelegatoare.
Si trebuie sa fim rastigniti la vedere, in ochii lumii, caci Imparatia lui Hristos nu este din aceasta lume, si lumea nu o poate primi, nici macar un singur reprezentant al ei, nici pentru o singura clipa. Lumea il poate accepta doar pe Antihrist, acum sau in orice alta vreme.
Nu-i de mirare, atunci, ca este dificil sa fii crestin - nu este dificil, este imposibil. Nimeni nu poate accepta cu buna-stiinta un mod de viata care, cu cat este trait mai autentic, cu atat mai mult duce spre auto-distrugere.
Si din aceasta cauza ne razvratim mereu, incercam sa ne usuram viata, incercam sa fim crestini pe jumatate, incercam sa dobandim ce-i mai bun din ambele lumi. Trebuie pana la urma sa alegem - fericirea noastra zace intr-una din cele doua lumi, nu in ambele.
Dumnezeu ne da tarie sa urmam calea rastignirii; nu exista alta cale de a fi crestin‘.

sâmbătă, 9 mai 2009

Duminica, 10 mai nu este Sfanta Liturghie

Hristos a Inviat !


“...Iisus, văzându-l pe acesta zăcând si stiind că este asa încă de multă vreme, i-a zis: Voiesti să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea...” ( Evanghelia: Ioan 5,1-15)


Construiti poduri.


Primul lucru la care trebuie să fim atenti este dacă singurătatea e sau nu din vina noastră.
Blaise Pascal spunea: “Omul care trăieste doar pentru el nu urăste nimic mai mult decât să fie cu el însusi”.
Despre un om pe nume Edward se spunea odată: “Edward este o mică insulă înconjurată în întregime de Edward!”
Dacă ne-am închis faţă de ceilalti, cerând milă de la ei în loc să îi slujim, dorind să fim iubiti si uitând că singurul mod de a fi iubit este să iubesti, atunci trebuie să facem ceva!
Trebuie să începem să construim poduri spre celelalte insule, spre celelalte persoane singure, să nu mai asteptăm ca ele să ne vorbească, ci noi să le vorbim primii, întrebându-i despre ei, arătându-le grijă sinceră.

(pr. A. Coniaris)

Duminica, 10 mai nu este Sfanta Liturghie la Mirfield.

miercuri, 6 mai 2009

Cuvantul Saptamanii

Parintele Dumitru Staniloae: De ce ne purtam altfel decat Hristos?

"Nerăspunzând la lovituri cu pedepse, Hristos nu arată o slăbiciune, ci, dimpotrivă, nu Se arată slab ca noi, nici supus patimilor noastre, cum sunt mânia, supărarea… Tocmai prin aceasta arată că nu e biruit de slăbiciunea noastră în aşa măsură, încât să fie dus cu sila la încercarea de a Se elibera de ea. Toate le suferă nu fără voie, ci cu voia. Şi, prin aceasta, e mai tare ca ele, deşi suferinţele acceptate sunt extreme.
Nu iertăm, ci ne răzbunăm, fiindcă ne vedem primejduită existenţa de cel ce ne face rău şi vrem să-i primejduim şi noi existenţa lui din teama să nu ne-o primejduiască el mai departe. Aceasta, deoarece nu credem că unirea cu Dumnezeu, izvorul puterii, ne va menţine şi spori în existenţă. Bunătatea vine din simţirea adâncimii şi bogăţiei existenţei. Putem ajuta şi pe alţii să crească în această existenţă, urmând exemplul lui Hristos".

(Din: Sf. Chiril al Alexandriei, Comentariu la Evanghelia Sfantului Ioan, EDIMBOR, 2000)
Sursa:

Postat de:
Parintele Constantin

marți, 5 mai 2009

31 Mai 2009: Invitatie la Mirfield

Dragi membrii ai grupului ortodoxuk,

Hristos a Inviat!

Duminica, 31 mai 2009, dupa Sf. Liturghie, va invitam sa participati la o serie de prelegeri cu tematica religioasa, avand ca subiect principal teologia icoanei.
Prelegerile vor fi tinute de Dr. Andreas Andreopoulos, profesor in cadrul Departamentul de Teologie si Studii Religioase al Univeristatii Tarii Galilor din Lampeter.
Nepot al unui preot grec al carui nume il si poarta, Andreas Andreopoulos a studiat la Patras, Grecia (BEd) si Toronto (BA, MEd). Studiile si le-a finalizat cu o teza de doctorat in Anglia, la Universitatea din Durham, sub indrumarea Pr. Prof. Dr. Andrew Louth.
Este unul dintre cei mai prestigiosi teologi ortodocsi ai timpului, cele trei carti publicate deja definindu-i profilul:
Semnul Crucii: Gestul, Misterul, Istoria lui - The Sign of the Cross: the Gesture, the Mystery, the History (Orleans, MA: Paraclete Press, 2006).

Arta ca Teologie: De la Postmodernism la Evul Mediu - Art as Theology: from the Postmodern to the Medieval (London: Equinox Publishing, 2007).
Metamorphosis: Transfigurarea in Teologia si Iconografia Bizantina - Metamorphosis: The Transfiguration in Byzantine Theology and Iconography (Crestwood, NY: SVS Press, 2005).

Prelegerile vor fi insotite acolo unde va fi nevoie si de proiectii de icoane bizantine celebre, originare din spatiile rasaritene ale Europei, acolo unde icoana s-a nascut si dezvoltat de-a lungul timpului.

Va asteptam cu drag.

Doamne ajuta!

Constantin Popescu
Preot Paroh

sâmbătă, 2 mai 2009

Duminica Mironositelor


« …Si după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă. Si dis-de-dimineată, în prima zi a săptămânii (Duminică), pe când răsărea soarele, au venit la mormânt…” (Marcu 15,43-47;16,1-8)


Femei neobosite! N-au dat somn ochilor lor, nici genelor lor dormitare, până ce n-au aflat pe Cel Preaiubit! Iar bărbatii parcă se împiedică în picioare: merg la mormânt, îl văd pustiu si rămân în nedumerire: ce putea să însemne faptul că nu-L vedeau pe Domnul?
Nu, aici e vorba de dragoste chibzuită, care se teme de greseală din pricina înaltului pret al dragostei si al tintei sale. Atunci când au văzut si au pipăit si ei, fiecare dintr-însii a mărturisit nu cu limba, asemenea lui Toma, ci cu inima: „Domnul meu si Dumnezeul meu”, si de-acum nimeni n-a mai putut să-i despartă de Domnul. Mironositele si Apostolii închipuie cele două laturi ale vietii noastre: simtirea si chibzuintă.
Fără simtire, viata nu e viată; fără chibzuintă, viata e oarbă - iroseste mult si dă putină roadă sănătoasă. Simtirea trebuie să meargă înainte si să dea imbold, iar chibzuintă să hotărască timpul, locul, mijlocul de împlinire si, îndeobste, întreaga rânduială a ceea ce inima socoate să facă. înlăuntru, inima merge înainte; iar când e vorba de faptă - chibzuintă.
Atunci când simturile noastre se vor deprinde a deosebi binele de rău, poate că ne vom putea bizui numai pe inimă, asa cum dintr-un pom viu ies de la sine muguri, flori si roade, si din inimă va începe atunci să răsară binele, amestecându-se în chip întelegător în curgerea vietii noastre. ( Sfantul Teofan Zavoratul)

Hristos a Inviat!





Duminica, 3 mai Sfanta Liturghie incepe la ora 11:30.